fbpx

Influencer marketing: houd het simpel, authentiek en meetbaar

In een recent onderzoek van Business Insider Intelligence noemt 40% van de online influencers teveel regels en richtlijnen als de grootste fout die merken met influencer marketing maken. Hoe zorg je er als merk voor dat je én voldoende creatieve vrijheid geeft én dat de gemaakte content positief bijdraagt aan het merk?

Regel 1: Houd het authentiek

We snappen dat het eng is als je iemand laat posten over jouw product of dienst. Want wat als diegene onwaarheden predikt – of erger – negatief spreekt over jouw merk? Maar de kracht van influencer marketing is juist de authentieke ervaring. Feit: het gemiddelde engagement (interactie) van een influencer was afgelopen jaar 5,7%. Voor merken daartegenover lag de engagement in 2017 tussen de 2 en 3 procent. Laat een influencer jouw product of dienst zelf ervaren en laat hem er oprecht over vertellen aan zijn eigen publiek. Laat hem eerlijk vertellen wat hij ervan vindt, ook als niet ieder punt aansluit bij je marketingverhaal. Het allerbelangrijkste? Zorg dat je product kick-ass genoeg is! Bied een meer dan goede ervaring voor iedere klant – ook de influencer.

Regel 2: Houd het simpel

Net als alles in de marketing (en in het leven): houd het simpel. Vertel wat je van plan bent, beschrijf kort je kernwaarden en ambities en… kijk wat er gebeurt. Het is heel interessant om te zien wat de influencer (of eigenlijk iedere klant) met jouw product doet en wat hij ervan vindt. Zie het als een mini-experiment in customer experience. Belangrijk: blijf altijd betrokken. Natuurlijk zorgen wij dat je alle content te zien krijgt voor publicatie en dat je constant op de hoogte bent van alles wat er speelt. Zodat je met gerust hart jouw te gekke product kunt laten ervaren door onze influencers en meer engagement genereert dan je ooit had durven dromen (zie hieronder).

Regel 3: Meet je succes

180 Amerikaanse marketeers werd gevraagd hoe ze in 2017 influencer marketing succes hebben gemeten en hoe ze dit in 2018 van plan zijn te doen. Engagement wordt daarbij nog belangrijker – hoeveel procent van de reach reageert daadwerkelijk op de boodschap? Het bereik zelf krijgt minder waardering in 2018, wat past bij de volgende fase van influencer marketing. Want hoewel traffic/clicks ligt daalt, zien we wel een grote stijging bij de doelstelling product sales. Belangrijkste les: bedenk goed wat je KPI’s zijn bij een influencer marketingcampagne en besteed veel aandacht aan de analyse van de resultaten (oké, je krijgt van ons een uitgebreid rapport).

Kortom: leer door te doen. Zo vertel je samen met influencers jouw verhaal op de meest authentieke manier. And don’t worry, wij zijn altijd dichtbij om je te helpen.

Bron: Business Insider

Comment

This post doesn't have any comment. Be the first one!

hide comments
FollowIns.Lin.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!