fbpx

Top 10 kansen voor influencer marketing in 2019

Influencer marketing is booming.

Van IGTV tot smart speakers, van fake followers tot co-creatie: je kunt niet meer om influencer marketing heen. Logisch, want dankzij influencers kun je de interactie aangaan, krijgt je merk meer geloofwaardigheid en wordt je boodschap zonder waste zichtbaar binnen jouw doelgroep. Je leest hier alles over de kansen voor 2019.

1: SMART SPEAKERS

Smart speakers als Google Home en Amazon Alexa krijgen in steeds meer huishoudens een prominente rol. Merken als KLM en Auping lanceerden al voice apps. Maar wat als je een influencer jouw publiek laat aanspreken? Iemand die rechtstreeks uit de doelgroep komt?

Inspiratie nodig? Check het Bedtijdverhaal van Auping, samen met Birgit Schuurman.

2: SOCIAL COMMERCE

Nu al kun je met bijvoorbeeld swipe-up links in Instagram Stories direct influencers laten linken naar jouw online shop. Maar Instagram blijft vernieuwen. Wij voorspellen dat in 2019 influencers direct producten kunnen aanbieden in de app, net als bedrijven dat nu al kunnen.

3: LIVE EVENTS

YouTubers die live gamen voor een zaal van 1.600 fans. Of Instagrammers die een modeshow hosten en live delen met hun volgers. Zet influencers centraal tijdens je event, of beter: organiseer je event rondom influencers en bereik een heel nieuw publiek.

4: LIVE STREAMING

Creëer samen met creatieve videomakers live formats en zend ze uit via Instagram Stories, Facebook of YouTube. Of stream als een van de eerste merken je event of format op Twitch.

Bekijk bijvoorbeeld hoe YouTuber Royalistiq een bioscoopzaal vulde met Fortnite fans.

5: PODCASTS

Podcasts zijn heel toegankelijke consumptiemedia en hebben trouwe (en dus waardevolle) volgers. Als merk is het de uitdaging om authentiek te blijven. Laat daarom creatieve contentmakers hun persoonlijke verhalen vertellen, met jouw merk in de hoofdrol. Op hun eigen accounts of op jouw brand kanalen.

Inspiratie nodig? Beluister dan de podcasts die TUI maakte met o.a. Katja Schuurman en Pauline Wingelaar.

6. CO-CREATIE

Merken werken al heel lang samen met influencers (denk aan David Beckham voor Pepsi). Maar een idee wordt pas echt sterk als je het samen creëert. Een eigen product of merk, bedacht en uitgevoerd samen met een social influencer. Of met een lokale retailer: co-creatie3.

7. CO-RESPONSIBILITY

Influencer marketing gaat verder dan simpel een product laten aanprijzen. In moderne samenwerkingen is er sprake van gedeelde verantwoordelijkheid: de professionele contentmaker denkt mee over het effect, optimalisering en is zelfs bereid om performance based samenwerkingen aan te gaan.

 

8. EMPLOYEE ADVOCACY

Wij hoeven je niet te vertellen dat je medewerkers je belangrijkste ambassadeurs zijn. Maar niet alleen in het veld, ook online kunnen medewerkers perfect je merk representeren. Dit heet Employee Advocacy.

En nee, daarvoor hoeven je medewerkers echt niet 100.000 volgers te hebben. Het kan namelijk ook heel goed op je eigen kanalen.

9. FAKE FOLLOWERS

Maar hoe zit het dan met #fakefollowers? Wel, dat speelt zeker. Daarom doen we bij makers/creators onder andere uitgebreide checks met speciale tools en maken we contractueel afspraken over ‘nepvolgers’ en resultaten. Zo selecteren we op voorhand de beste contentmakers.

10. CONTENT 365

De behoefte aan goede content eindigt nooit. Daarom worden ‘influencers’ steeds meer en vaker ingezet als makers: creatieven rechtstreeks uit de doelgroep – die 365 dagen per jaar content maken voor jouw kanalen. Het woord influencer alleen dekt dus eigenlijk de lading niet meer. Wij spreken liever van creators. Of Makers 😉

Meer weten over influencer (content) marketing of deelnemen aan bijvoorbeeld een Round Table? Stuur ons dan een berichtje via LinkedIn of via thimo@makerscreators.com.

FollowIns.Lin.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!