Effectieve content begint bij een goede strategie.

Een goede campagne begint bij een plan waarin je nadenkt over doelstellingen, merkwaardes, media, content en influencers. Makers Creators heeft veel ervaring met het opzetten van influencer marketing strategieën voor grote en kleine merken. 

Dat betekent niet dat we maanden bezig zijn met een strategisch plan. Maar wel dat we gedegen kijken naar wat jouw campagnedoelstellingen en hoe wij je daarbij kunnen helpen. Zodat we samen komen tot het maximale resultaat. 

Iedere stap in de goede richting.

Op basis van doelstellingen.

Voordat we kijken naar media, content of zelfs influencers, willen we eerst precies van jou weten wat je doelstellingen zijn. Zodat we in de hele strategie en uitvoering constant vanuit deze KPI’s kunnen werken. We willen namelijk net als jij maximaal resultaat met onze content. 

Van strategie tot evaluatie.

Iedere stap in een strategie is belangrijk. En misschien nog wel het belangrijkste is de volgorde van stappen: we kijken samen jou naar je merkwaarden, doelstellingen en analyseren het media- en contentgebruik van je doelgroep en bepalen daarna jouw meest effectieve influencer marketing strategie. 

Wat je social media vraag ook is, wij helpen je hem te beantwoorden.

Soms is het wenselijk als er iemand anders naar je social media kijkt. Met een frisse blik, vanuit aantoonbare ervaring en met relevante benchmarks. Makers Creators biedt een uitgebreide social media scan. 

De social mediawereld is constant in beweging. Moet je als merk nou wel of niet op TikTok? En is een eigen YouTube-kanaalvoor mijn merk relevant? Nieuwe media komen snel op en gaan soms nog sneller. Wat zijn blijvertjes en wat zijn tijdelijke trends? Wij helpen je met het bepalen van de juiste kanaalstrategie. 

Alleen een medium als Instagram biedt al tientallen content-vormen. Hoe weet je welke soorten content voor jouw merk waarde toevoegen? En wat is – en wordt – de meest gebruikte content? Makers Creators analyseert de trends en scheidt het kaf van het koren voor jouw merk. 

Moeten wij niet iets doen met influencer marketing?‘ Misschien wel de meest gestelde vraag binnen marketingteams de afgelopen jaren. Wij helpen je met het antwoord op deze vraag (tip van de sluier: het is niet altijd ja). Natuurlijk gebaseerd op onze en jouw data over doelgroepen, media, content en trends. 

Hoe doen mijn concurrenten het op social media? Hoe zorg dat ik social media marktleider word en tegelijk relevant ben en blijf voor mijn doelgroep? Makers Creators heeft de kennis er ervaring om jouw markt en concurrentie te analyseren. 

Makers Creators = innovatie. Social media draait om doelgroepen bereiken met nieuwe middelen. Wij helpen je met het herkennen, analyseren en toepassen van kansen en innovaties voor jouw social media strategie. 

Case: influencer marketingstrategie voor Center Parcs.

Makers Creators helpt Center Parcs al sinds 2017 met hun influencer marketingstrategie en uitvoering. We bepalen samen met het marketingteam van Center Parcs de perfecte selectie van media en content als posts, stories, video’s, blogs en podcasts. Daarop gebaseerd selecteren we Micro en Macro family influencers in 5 landen. 

We creëren op zichzelf staande influencer marketingstrategieën voor Nederland, België en Duitsland. Want mediagebruik in ieder land is uniek. Dat betekent dat we lokaal media- en contentgebruik analyseren en learnings toepassen. 

Naast organisch bereik met influencers zorgen we tijdens Key Activation Moments voor extra betaald bereik binnen de doelgroep. Zo dragen we effectief bij aan performance-doelstellingen. 

Grondige Analyse

Is influencer marketing de ultieme kans voor jouw bedrijf? Wij zoeken het voor je uit!

Let our clients do the talking.

Meer weten?

Laat je e-mailadres achter en we nemen vrijblijvend contact met je op.

Gratis: jouw top 3 influencers!

Laat je e-mailadres achter en ontvang jouw top 3 TikTok influencers diret in jouw mailbox.