5 ideeën om van jouw TikTok-campagne een succes te maken 

 

TikTok is relatief nieuw en er zijn nog weinig voorbeelden zijn van succesvolle influencer campagnes. We kunnen het ons daarom voorstellen dat het lastig is om zonder richtlijnen een geslaagde actie op te zetten. Je bent overigens waarschijnlijk niet de enige 😉. Na het lezen van de 5 ideeën uit  dit artikel heb je handvaten om zelf aan de slag te gaan.

1: Start een challenge

Challenges zijn ontzettend populair op TikTok en wie de app opent ziet op de discovery pagina constant nieuwe challenges voorbij komen. De #situpchallenge, de#stayathomechallenge, de #firsttouchchallenge, de #broomchallenge en ga zo maar door. Als het jouw doel is om zoveel mogelijk user generated content te realiseren dan is het creëren van een eigen challenge een heel goed idee. Tip: om de challenge bij zoveel mogelijk TikTokkers te laten landen, is het een goed idee om samen te werken met grote en of kleinere TikTok influencers.

2: Lanceer je eigen brand song (en dansje!) 

Voor de introductie van de nieuwe Galaxy A-serie werkte Samsung samen met meerdere grote en kleine TikTok creators van over de hele wereld. Het idee achter de campagne is dat de Galaxy A-serie alles in zich heeft wat iemand zoekt in een telefoon. Het enige wat de telefoon je niet leert is hoe je awesome danst. Daarom creëerde de Zuid Koreaanse meidengroep BLACKPINK speciaal voor de campagne een unieke song én bijhorende dansmoves. De user generated content met de hashtag #danceAwesome is inmiddels 18,5 miljard (!) keer bekeken. Of er ook Nederlandse TikTokkers meededen? Zeker weten! Onder andere @rownald en @mylenerosanne dansten op de branded lyrics “awesome screen, awesome camera, long lasting battery life”.

3: Organiseer samen met creators een giveaway

Giveaways zijn al jaren populaire invullingen van influencer campagnes. Voor KLM hebben wij als makers-creators met de Geslaagde Actie op TikTok samengewerkt met o.a. TikTok creator Beau Potman. Maar liefst 60.000 volgers zagen Beau dansend een confettikanon afschieten terwijl ze volgers vertelde hoe die kans maakten op KLM tickets. Tip: combineer een giveaway met een challenge en de user generated content krijgt een sneeuwbaleffect.

4: Host een creator takeover

Met een social takeover laat je een of meerdere influencers – meestal tijdelijk – jouw social media account overnemen. Het idee erachter is dat influencers de takeover op hun eigen TikTok-account aankondigen en zo volgers oproepen om ook jouw account te gaan volgen. Vaak gebeurt dit samen met een goede incentive in de vorm van een giveaway of het vooruitzicht op coole unieke content. Daarnaast maak je als merk een statement door te laten zien met welke influencers en dus ook doelgroepen jij je als merk identificeert.

5: Klaar voor the next level? Start co-creating!

Een ultieme vorm van influencer marketing is het samen creëren en lanceren van producten of diensten. De influencer vormt het gezicht van jouw merk en is tegelijkertijd het belangrijkste afzetkanaal. Zo kun je heel goed samen een kledinglijn lanceren, maar bijvoorbeeld ook kook- en bakproducten, cosmetica, spellen en meer. Merken in de reisbranche kunnen denken aan pakketreizen met de favoriete bestemmingen, accommodaties en koffietentjes van toonaangevende travel influencers. Of maak van een hotelkamer, huisje of campingplaats een speciaal creator verblijf en verhuur die aan echte fans.

Je bent er bijna. 

Tot slot: zorg ervoor dat je altijd met de influencer afspreekt wat de regels zijn met betrekking tot contentrechten. Want de content is gemaakt voor jouw doelgroep en zal het daarom ook goed doen op je eigen account. Zo sla je twee vliegen in een klap want met jouw influencer campagne realiseer je ook nog eens content voor je eigen account. En hoe cool is het als die toffe creator op jouw account terugkomt! 🙂

Heb jij genoeg inspiratie voor je eerste campagne op TikTok? Cool! Als je extra hulp kunt gebruiken, aarzel dan niet en stuur ons een berichtje.

Grondige Analyse

Is TikTok de ultieme kans voor jouw bedrijf? Wij zoeken het voor je uit!

Blue Band x TikTok

#xmasblueband

Center Parcs x TikTok

#creativeplayground

Meer weten?

Laat je e-mailadres achter en we nemen vrijblijvend contact met je op.

Gratis: jouw top 3 influencers!

Laat je e-mailadres achter en ontvang jouw top 3 TikTok influencers diret in jouw mailbox.