Succesvolle voorbeelden van TikTok campagnes

Succesvolle voorbeelden van TikTok campagnes kunnen jou helpen om snel en effectief aan de slag te gaan. In dit artikel inspireren we jou met nationale internationale campagnes. En uiteraard cases die we zelf succesvol hebben uitgevoerd.

Too Faced – Damn Girl

Too Faced Cosmetics had al succes op TikTok voordat ze ooit van het platform hadden gehoord. Ze merkten namelijk dat hun Lip Injection Extreme plumping lip gloss plots uitverkocht raakte, zes jaar nadat ze het product hadden geïntroduceerd. Na een korte zoektocht bleek dat er een heuse virale challenge op TikTok gaande was waarin TikTokkers het effect ervan lieten zien met before en after video’s. Dit succes heeft Too Faced geïnspireerd om met influencers samen te werken bij hun volgende product lancering, Damn Girl mascara. TikTok influencers gebruikten de hashtag #TFDamnGirl en deelden video’s waarin ze de mascara opdeden, wederom met before en after shots. De campagne heeft inmiddels 1 miljard views gerealiseerd.

Sony – Free Your story (eigen werk)

Iedere dag verschijnen er miljoenen persoonlijke verhalen op social media. Maar hoe zorg je ervoor dat je erbovenuit springt? Binnen het Free Your Story concept lanceerden wij de unieke selfie challenge #BibiVsToof tussen TikTok creators @bibidoesburg en @tante.toof. De twee video’s met Sony producten bereikten maar liefst 266K TikTokkers. De contest begon op TikTok waar volgers de mooiste foto mochten kiezen. Deze werd daarna door de influencers op Instagram gedeeld. Zo kun je de gemaakte content ook nog eens cross platform delen. Bedenk vooraf dus goed waar je de content allemaal wilt delen zodat je optimaal gebruik kunt maken de creatie en zo de kosten laag houdt.

Crocs – Thousand Dollar Crocs

Nog een mooi voorbeeld van een merk dat slim in speelt op iets waar ze niet zelf aanstichter van waren is Crocs. In 2019 bracht Post Malone’s het nummer I’m Gonna Be uit waarin hij zingt over zijn Thousand dollar Crocs “Richard Mille my watch, thousand dollar Crocs, ooh”. Oplettende marketeers van het merk zagen hun kans schoon en lanceerden een unieke TikTok challenge met 8 influencers, uiteraard met het nummer van Post Malone. Binnen 3 maanden groeide het account van 0 naar 174K volgers. De hashtag #Thousanddollarcrocs is op dit moment 3 miljard (!) keer bekeken.

Center Parcs – Creative Playground activatie (eigen werk)

Center Parcs heeft alles: natuur, de coolste activiteiten, de mooiste cottages, vetste wildwaterbanen en alle ruimte die je kunt wensen om de mooiste content te maken. Oftewel; Center Parcs is de ultieme Creative Playground. Vanuit deze gedachte nodigden we 5 van de meeste creatieve en vernieuwende TikTok Creators uit, om op hun eigen karakteristieke manier Center Parcs te ontdekken. Voor de officiële launch van Center Parcs’ TikTok-account en de #creativeplayground werkten we samen met onder andere creators @sherellmartini, @myleneenrosanne en @wesleydheijden. Met deze aanpak hebben we de launch van het account gecombineerd met een influencer campagne. Zo konden we wederom de kosten van creatie laag houden waardoor we de output van content binnen het budget hebben geoptimaliseerd. De hashtag #creativeplayground is inmiddels 2 miljoen keer bekeken.

Guess – In My Denim

Before en after video’s zijn ongekend populair op TikTok. Het geheim ervan zit hem in het kantelpunt. Je weet dat er iets gaat gebeuren waardoor je nieuwsgierig bent naar het volgende shot. Je ziet het echt in de meest verschillende vormen terugkomen. Ook Guess is dit niet ontgaan en lanceerde daarom de hashtag challenge #InMyDenim waarin TikTokkers van disheveled naar glamorous gaan. Voor de lancering werkte Guess samen met onder andere @ourfire (5,8 miljoen volgers) en @madison_willow (1 miljoen volgers). Inmiddels is de hashtag 52,5 miljoen keer bekeken.

Grondige Analyse

Is TikTok de ultieme kans voor jouw bedrijf? Wij zoeken het voor je uit!

Blue Band x TikTok

#xmasblueband

Center Parcs x TikTok

#creativeplayground

Meer weten?

Laat je e-mailadres achter en we nemen vrijblijvend contact met je op.

Gratis: jouw top 3 influencers!

Laat je e-mailadres achter en ontvang jouw top 3 TikTok influencers diret in jouw mailbox.