6 redenen waarom TikTok ook voor jouw bedrijf werkt.

 

TikTok is in korte tijd een van de populairste social media apps geworden. En hoewel het eerst vooral jongeren waren die de app dagelijks gebruiken, zijn zij allang niet meer de enige actieve groep op het platform. De content wordt steeds volwassener: waar je tot 2017 voornamelijk grappige dansjes op muziek zag, zie je nu de meest creatieve video’s voorbij komen. Je ziet dan ook veel Instagrammers en YouTubers de overstap maken naar TikTok – uiteraard snel gevolgd door de fans. We vertellen je in 6 redenen waarom ook jouw merk op TikTok moet.

Reden 1: makkelijk editen

Een van de redenen dat de content steeds een hogere kwaliteit heeft, zijn de enorme hoeveelheid coole effecten die je heel gemakkelijk aan video’s kunt toevoegen. Zo kun je eenvoudig frames versnellen, vertragen, splitten, draaien, vervagen, schudden, twisten en meer. Daarnaast zijn er ontzettend veel filters beschikbaar die je kunt toevoegen. En laten we de muziek niet vergeten! In een handomdraai maak je van gewone video’s de leukste en meest creatieve content.

Reden 2: creativity first

Instagram is de plek voor perfecte plaatjes. Dit houdt gebruikers soms tegen om een foto of video te plaatsen die net wat minder mooi is – maar daardoor wel heel eerlijk. Niet voor niets test Instagram met het verbergen van likes, zodat authenticiteit belangrijker wordt. Op TikTok draait het daarentegen alleen maar om creativiteit. Je zou zelfs kunnen zeggen, hoe gekker, hoe beter. Het is minder gericht op esthetiek, waardoor je op TikTok er meer ‘oprechte’ content vindt. Voor jouw merk een ideale gelegenheid om echt te laten zien hoe creatief je bent en waar je voor staat.

Reden 3: want to go viral?

In tegenstelling tot Instagram is content op TikTok nog relatief schaars. Dat wil zeggen dat je met hetzelfde aantal volgers als op Instagram in potentie meer mensen bereikt op TikTok. Dit maakt het super interessant om content voor TikTok te gaan maken. Met dezelfde effort bereik je dus meer mensen. Daarnaast gaat de beste content op TikTok door het intelligente algoritme viral. Dat betekent dat je soms tot wel duizend keer (!) zoveel views op je video kunt krijgen dan normaal.

Reden 4: de leukste challenges

Wie een paar jaar geleden dacht dat challenges in 2020 verleden tijd zouden zijn, die komt bedrogen uit. TikTok staat er vol mee. Voor merken een ideale gelegenheid om laagdrempelig aan te haken op relevante trends. Ken je de Dolly Parton Challenge nog? Op TikTok heb je honderden vergelijkbare challenges.

Reden 5: super snel bereik op bouwen 

Waar op andere platformen snelle groei van je account steeds lastiger wordt, kun je op TikTok nu nog snel groot bereik op bouwen. Succesvolle nieuwe TikTok-accounts (ook van merken) realiseren binnen een week soms 50.000 volgers. Voor merken is het nu de ideale tijd om in te stappen. Ook al zijn TikTokkers nu misschien nog niet jouw ideale klanten, je bent in ieder geval klaar zodra jouw klanten wel de overstap maken. Want dat gaat gebeuren durven wij je te garanderen

Reden 6: werk (betaalbaar!) samen met influencers

Omdat TikTok-influencers nog niet overspoeld worden met commerciële aanvragen, zijn er veel kansen om voor een betaalbaar tarief met influencers samen te werken. Dit is misschien wel een van de belangrijkste redenen om als marketeer nu TikTok te overwegen.

Conclusie

De snelgroeiende groep gebruikers van steeds hogere leeftijd; de gemakkelijke editing tools; de mogelijkheden om snel te groeien én de betaalbare influencer tarieven zijn wat ons betreft genoeg redenen om als merk nu de stap naar TikTok te maken. En wees gerust, omdat het platform minder clean is mag je best eens een foutje maken. Je content hoeft niet gelijk perfect te zijn.

 

Ben jij klaar voor je eerste stappen op TikTok? Of vind je het toch nog spannend? Snappen we heel goed! We kunnen je altijd helpen met een strakke TikTok strategie.

Grondige Analyse

Is TikTok de ultieme kans voor jouw bedrijf? Wij zoeken het voor je uit!

Blue Band x TikTok

#xmasblueband

Center Parcs x TikTok

#creativeplayground

Meer weten?

Laat je e-mailadres achter en we nemen vrijblijvend contact met je op.

Gratis: jouw top 3 influencers!

Laat je e-mailadres achter en ontvang jouw top 3 TikTok influencers diret in jouw mailbox.