e komende tijd houden we jou met #TikTokTrends op de hoogte van alles wat er gebeurt in de wereld van het leukste, meest innovatieve en populairste social platform van nu: TikTok!

Wat is de TikTok #blindinglightschallenge?

Nu we allemaal binnen zitten en Netflix inmiddels volledig hebben gebinged, zie je de meest creatieve challenges ontstaan op TikTok. In Nederland wordt onder andere #blijfthuis veel gebruikt om te laten zien hoe jij je tijd thuis besteedt. Maar als we iets verder kijken zien we families over de hele wereld los gaan op de #blindinglightschallenge. Eh, wat voor challenge?

Get ready for The Weeknd
De challenge draait om het nummer ‘Blinding Lights’ van The Weeknd. Als je zoekt op de hashtag zie je jongeren massaal met hun vaders en moeders rondjes rennen, springen, schoppen en zwaaien op de klanken van ‘Blinding Lights’. Je moet het vooral even zien om te begrijpen, merkte ik terwijl ik dit typte 😉

Welcome to TikTok, influencers!
Oke, klaar voor een paar facts & figures? Terwijl
Spotify streams met ruim 7% zijn gedaald, lijkt TikTok juist te profiteren van de wereldwijde verveeldheid. Twee keer zoveel downloads en 34% meer spendings als in de week ervoor

Maar hoe gaat influencend Nederland eigenlijk om met de app? Je hebt natuurlijk de early adopters die inmiddels soms ruim een miljoen volgers hebben, maar je ziet ook steeds meer influencers van andere platformen de overstap maken. Zo kijk je inmiddels onder andere rechtstreeks in de woonkamer van Nienke Plas, Paulien Tilstra, Lil Kleine, Sophie Milzink, Kaj Gorgels en Diesna Loomans

TikTok in het nieuws

  • Jane Fonda laat oude tijden herleven op de populaire app TikTok. De 82-jarige heeft een account aangemaakt waarop ze haar beroemde Jane Fonda Workout uit de jaren 80 terugbrengt.
  • Naast een hoop ellende zorgt corona ook voor liefde, hulp, creativiteit en humor. Zo verschijnen er bijvoorbeeld overal originele filmpjes waarin corona vanuit allerlei hoeken wordt belicht.
  • Anno 2020 zijn de diverse social media-kanalen niet meer weg te denken uit de samenleving. Ook ADO Den Haag bereikt dagelijks een grote groep mensen via Twitter, Facebook, Instagram (Story), YouTube en LinkedIn. Rond de jaarwisseling kwam daar één platform bij: TikTok. Op dit relatief nieuwe medium is ADO Den Haag in rap tempo gegroeid naar 25.000 volgers.
  • Jawel, je leest het goed: Meneer de Burgemeester himself, Walter De Donder, zit nu ook op TikTok. Samen met zijn dochter post hij regelmatig enkele leuke TikToks om de verveling tijdens de lockdown tegen te gaan.

 

That’s it voor deze week. Blijf gezond en tot snel!

Grondige Analyse

Is TikTok de ultieme kans voor jouw bedrijf? Wij zoeken het voor je uit!

Gratis: jouw top 3 influencers!

Laat je e-mailadres achter en ontvang jouw top 3 TikTok influencers diret in jouw mailbox.