Zo vind je TikTok influencers voor jouw merk.

Je wilt heel graag met TikTok influencers werken, maar je hebt geen idee waar en hoe je ze moet vinden. Herkenbaar? Misschien is het nog wel lastiger voor een nieuw platform als TikTok. Maar wees gerust, wij gaan je helpen. Sinds 2017 vinden wij namelijk de best passende influencers voor merken als KLM en L’Oréal en dat zonder gebruik te maken van de vele (dure) influencer-platformen. Naast dat deze vaak prijzig zijn, geven ze bijna nooit het volledige influencer landschap weer. Je moet in veel gevallen dan alsnog zelf aan de slag. TikTok werkt ook aan een eigen Creator Marketplace die momenteel alleen op uitnodiging beschikbaar is. Hierbij daarom een handleiding waarmee jij altijd handmatig de beste influencers zult vinden – beloofd.  

Tip 1: Google is your best friend

Zoals altijd is Google je beste vriend en een van de eerste plekken voor je zoektocht. Dit geldt ook als je influencers zoekt. Je zult namelijk verbaasd zijn hoeveel influencer lijstjes je online kunt vinden. Zelfs voor nieuwe platformen schieten deze als paddestoelen uit de grond. Je begint je zoektocht dus met [beste tiktok influencer] eventueel aangevuld met je land of sector [in Nederland].

Tip 2: Gebruik andere social platformen

Is er voor jouw sector nog geen lijstje, begin je zoektocht dan wat algemener. Veel Tiktokkers zijn namelijk actief op meerdere platformen, waaronder Instagram. Stel dat je een reismerk bent, dan kun je ook beginnen met [beste reisinfluencers op Instagram]. Vervolgens kijk je in de bio en zoek je naar een verwijzing naar een TikTok account.

Tip 3: Agencies are your second best friend

Veel influencers besteden hun tijd het liefst aan het maken van content. Voor commerciële vragen kiezen ze er soms voor een manager of sluiten ze zich aan bij een sales netwerk. Je tweede Google zoekopdracht is dus [tiktok agencies Nederland] of [multi channel network TikTok].

Tip 4: Voorgestelde accounts

Zodra je een passende influencer hebt gevonden open je het profiel in de app en klik je op het pijltje naar beneden. TikTok laat nu vergelijkbare accounts zien. Doorzoek deze accounts en klik bij een geschikt profiel wederom op het pijltje. Dit doe je totdat je geen nieuwe unieke accounts meer voorbij ziet komen. Voila, zo eenvoudig kan het zijn. Heb je jouw influencer nog niet gevonden? Daag ons uit en we zoeken met je mee!

Grondige Analyse

Is TikTok de ultieme kans voor jouw bedrijf? Wij zoeken het voor je uit!

Blue Band x TikTok

#xmasblueband

Center Parcs x TikTok

#creativeplayground

Meer weten?

Laat je e-mailadres achter en we nemen vrijblijvend contact met je op.

Gratis: jouw top 3 influencers!

Laat je e-mailadres achter en ontvang jouw top 3 TikTok influencers diret in jouw mailbox.